میانگین غلظت نیترات در هندوانههای ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم است
مدیرکل دفتر امور سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: میانگین غلظت نیترات در هندوانههای ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم بر کیلوگرم است.

حسین اصغری در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان این که سختگیرانهترین استانداردهای جهانی باقیمانده نیترات در روسیه انجام میشود، تأکید کرد: این استانداردها در تولید محصولات کشاورزی ایران هم رعایت میشود و به همین دلیل روسیه یکی از اصلیترین مقاصد صادراتی سبزی و صیفی ایران از جمله هندوانه است.
وی افزود: براساس مطالعهای که موسسه تحقیقات خاک و آب کشور انجام داده، میانگین غلظت نیترات در هندوانههای تولیدی ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در کیلوگرم است. این نتیجه از نمونهبرداری ۴۳۳ نمونه هندوانه از استانهای اصلی تولید کننده این محصول به دست آمده است.
مدیرکل دفتر امور سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، حد مجاز باقیمانده نیترات در هندوانه در ایران و روسیه را معادل ۶۰ میلیگرم در کیلوگرم اعلام کرد و افزود: ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که بیش از حد مجاز بودن نیترات هندوانه توسط نمایشگر الکترونیکی را نشان میدهد، اما مشخص نیست این هندوانه محصول ایرانی باشد زیرا روسیه به دلیل عدم تولید کافی از کشورهای مختلفی هندوانه وارد میکند.
وی ادامه داد: سنجش نیترات نیز باید از قسمت خوراکی هندوانه صورت گیرد، نه از پوست آن؛ اگرچه دستگاه الکترونیکی مورد استفاده هم اصلا دقیق نیست.
نظر دهید